15 legjobb főzőlap

hely

név

Jellemzők értékelése

Top gáztűzhelyek

1 Hotpoint-Ariston PCN 641 T IX Az égők tökéletes funkcionális elrendezése
2 Fornelli PGA 45 Fiero A legjobb 3 gyűrűs modell
3 GEFEST CH 1211 Az ár és az építési minőség optimális kombinációja

Top indukciós főzőlapok

1 Gorenje IT 612 SY2W Megbízható gyermekvédelem
2 Zanussi ZEI 5680 FB Az edények jelenlétének felismerésére szolgáló panel
3 Hansa BHI68611 Egyedi jellemzők, gyors fűtés

Legjobb elektromos főzőlapok

1 LEX EVH 640 BL A legjobb funkcionalitás
2 MAUNFELD MVCE 59.4HL.1SM1DZT BK Hasznos eszköz ovális fűtési zónával
3 Kuppersberg FT6VS16 Az egyes égők egyedi időzítője

Top Combo főzőlapok

1 Hansa BHMI61414030 A legjobb eszköz Hi-Light égőkkel
2 MAUNFELD MEHS 64 98S A legösszetettebb design
3 ILVE H39BCNVAnt / WH Főzőlap grillel

Top 2 főzőlap

1 Samsung CTR432NB02 A "Domino" leghatékonyabb főzési felület
2 LEX EVH 320 BL A hazai 2-gyűrűs főzőlap legjobbja
3 Weissgauff HV 312 B A hőmérsékleti feltételek széles skálája

A fogyasztók azon igénye, hogy ergonómikusan használják a konyhaterület minden centiméterét, ugyanakkor javítsák a belső tér esztétikai észlelését, eltávolítják a nehézkes háztartási készülékeket a szemükből, beépített készülékek megjelenését, beleértve a főzőlapokat is. Modern funkcionális kialakítást, új kopásálló anyagokat és hatékony technológiákat kaptak.

A vezető vállalatok mérnöki fejlesztéseinek célja, hogy a főzőfelületek működtetése során maximális kényelmet biztosítsanak, felszerelve az árkategóriájukhoz optimális műszaki jellemzőket és opciókat. Az ügyfél kiválasztásakor először a márkanév, a modell típusa és a munkában leggyakrabban használt hasznos funkciók sorozata irányul.

Jelenleg a gyártók villamos, köztük indukciós, gáz- és kombinált eszközökkel látják el a piacot sütők nélkül, de további független telepítés lehetőségével. A sok fogyasztó rendelkezésére álló olcsó főzőlapokat a GEFEST (Fehéroroszország), Hansa (Lengyelország), Gorenje (Szlovénia), Simfer (Törökország), Midea (Kína) és mások gyártják. A drágább szegmensben a jól ismert Smeg (Olaszország), Bosch (Németország), Kuppersberg (Németország), Hotpoint-Ariston (Olaszország), Zanussi (Olaszország), Electrolux (Svédország) dolgozik. Íme a panelek 15 legjobb modellje, amelyek sok pozitív visszajelzést kaptak a berendezések tulajdonosaitól.

Top gáztűzhelyek

A hagyományos gázpanelek, valamint a kályhák egyaránt működhetnek a központilag szállított energiaforráson és cseppfolyósítva. Ehhez a legtöbb modellnek további speciális részei vannak a készletben. A telepítés és üzemeltetés többi része nem különbözik a szokásos háztartási gázberendezésektől.

3 GEFEST CH 1211


Az ár és az építési minőség optimális kombinációja
ország: Fehéroroszország
Átlagos ár: 8 000 dörzsölje.
Értékelés (2019): 4.7

GEFEST CH 1211 - a legjobb alacsony árú gáz főzőlap a gyorsforralóval. A fehér zománcozott felület könnyen karbantartható és nem igényel speciális tisztítószereket. A készülék tartóssága a technológia használatának gyakoriságától, a kezelés pontosságától függ, mivel a zománc idővel éghet. Egy szép tulajdonság az expressz égő jelenléte, amelyre a nagyobb hőmérséklet és a fűtés sebessége a kívánt hőmérsékletre jellemző, amely után a hőt fenntartja.

Az előnyök között a felhasználók is kiemelik gázszabályozás, automatikus gyújtás,kényelmes hűvös fogantyú, pszokatlan alakú vas öntöttvas rács, amely tartalmazza. A mínuszokbóljelentéktelen designerős zaj a munkában, gA gázvezeték vízszintes elrendezése, amely további adaptereket igényel.

2 Fornelli PGA 45 Fiero


A legjobb 3 gyűrűs modell
ország: Olaszország
Átlagos ár: 11 500 dörzsölje.
Értékelés (2019): 4.8

Ennek a modellnek a koncepciója tele van a minimalizmus, az érzéki harmónia és a fogyasztók gondozásával. Nem talál semmit felesleges benne, de még 3 különböző átmérőjű égővel is meghaladhatja a 4 gyűrűs tárcsákat. Az egyik fő előnye a 42,6 x 45,5 cm-es kis telepítési terület, ezért a beágyazott készülék nagy konyhákhoz vagy munkaterületekhez kiváló. A 6 mm vastag, edzett üvegedény (!) Nemcsak a népszerű trendeket követi, hanem az elegáns megjelenést, a megnövekedett erőt, a chipeket nem. Igen, és mosni egy ilyen gáz panel, a felhasználók szerint, sokkal könnyebb, mint zománcozott. Továbbá, minden egyes égőhöz öntöttvas rácsok kerülnek.

Minden levehető égő működhet mind a fő energiaforrásból, mind a cseppfolyósításból, amelyekhez speciális készleteket tartalmaz. Az egyik égő fel van szerelve egy további lángvonallal a gyorsított munkákhoz. Ha van egy wok a házban, akkor a csomagban található adapter jó hír a tulajdonosainak. Az elektromos gyújtás és a gázszabályozó funkciók növelik a berendezések vezérlését és biztonságát.

 1. Gázpalackok használata esetén ne felejtsük el a gáztáblán lévő fúvókák cseréjét. Leggyakrabban a főgáz elemeit telepítik rá, és ballongázra általában főzőlappal szállítják.
 2. Az indukciós főzőlap kétségtelenül a legfejlettebb és legbiztonságosabb. De ha megvásárolja, akkor valószínűleg teljesen frissítenie kell az „étkészlet szekrényét”. Indukciós tűzhelyek esetében csak öntöttvas és acél (rozsdamentes) felületű tartályok használhatók. Az edény aljának masszívnak kell lennie, elegendő érintkezési területtel és minimum 2 mm vastagsággal. Leggyakrabban a gyártók az ilyen terméket az Induktion ikonnal jelölik. Az "indukciós" edények ára 50 dollár, a serpenyők esetében pedig 35 dollár.

1 Hotpoint-Ariston PCN 641 T IX


Az égők tökéletes funkcionális elrendezése
ország: Olaszország
Átlagos ár: 14 500 dörzsölje.
Értékelés (2019): 4.9

A modell a leginkább lelkes véleményt kapta, elsősorban a rozsdamentes acél tok erősségéből és sokoldalúságából, a gyémánt alakú 4 gyűrű helyéről. Ez a megközelítés lehetővé teszi, hogy egyidejűleg nagy kapacitást hozzon létre, ami nem befolyásolja a gáz áramellátását. A panel felülete nem hajlamos a karcolásokra, könnyen tisztítható, még hagyományos mosószerek használata esetén is. A tervezés fontos jellemzője - magas oldalak, amelyek megakadályozzák a kiömlött folyadék szivárgását. A tulajdonosok közé tartoznak a mechanikus kapcsolók, egy stílusos öntöttvas rács, amely még a főzőberendezés hosszú távú működésével sem melegszik fel. A vezérlőegység elöl található, és nem zavarja az edények elrendezését.

A funkcionális, különös figyelmet az egyik égő gyorsított fűtése vonzza. Feltéve, hogy a "Triple Crown" lehetővé teszi, hogy kedvenc ételeket expressz módban készítse elő. Az egyes égők gázszabályozása az egész folyamatot teljesen biztonságosá teszi, így a konyhában nincs szükség állandó jelenlétre. Van egy automatikus elektromos gyújtás is, amely gyorsan működik és nem okoz panaszt.

Top indukciós főzőlapok

Az indukciós főzőlap modern elektromos konyhai tűzhely, melynek alapelve a fazekak fűtése 100 kHz-es frekvenciájú mágneses mező által létrehozott indukciós áramokkal. Számos vita folyik az interneten az ilyen főzőfelületek hatékonyságáról és biztonságáról. Az előnyök és hátrányok kényelmes értékeléséhez egy speciális táblát készítettünk:

indikátor

Gáztűzhely

Elektromos főzőlap kerámia felülettel

Elektromos főzőlap indukciós felülettel

Hatékonyság (hatékonyság)

50%

70%

90%

Biztonság és környezetbarát

Gázszivárgás a nem megfelelő csatlakozás miatt. Vannak égéstermékek (szén-dioxid). Jó szellőzés szükséges.

A felület felmelegszik, melegszik (TEH). Az érintés égési sérülést okozhat. Hő keletkezik, és a levegőt a szobában melegítik.

A panel felülete nem felmelegszik, így az érintés nem okoz égést. Csak a főzőfelületre helyezett edényeket melegíti fel.

Égő lemez

Égés lehetséges

Az égés az üvegkerámia esetében is lehetséges.

A tűzhely nem tapad, mivel a felület nem melegszik fel

Hőmérséklet-beállítás

Nem szabályozott

Nem szabályozott (csak az időzítőt állíthatja be)

Beállíthatja a kívánt hőmérsékletet. A funkció hasznos például a tej melegítésekor. 80 fokos elhelyezés után nem lehet aggódni, hogy a tej elfogy.

zaj

Csendes munka. A hang csak a főzési ételekből vagy a forró vízből származik.

Csendes munka. A hang csak a főzési ételekből vagy a forró vízből származik.

Nagy teljesítményen észrevehetően hallotta a zümmögést és a sípot

Forraljuk fel 1 liter vizet

6-8 perc.

5-7 perc.

3 perc

Különleges ételek

Nem szükséges

Nem szükséges

Az edény felületének öntöttvasból vagy rozsdamentes acélból kell készülnie ahhoz, hogy mágnesezhető legyen.

Ezután a legjobb modellek (TOP-3) elektromos indukciós főzőlapjainak értékelésére fordulunk.

3 Hansa BHI68611


Egyedi jellemzők, gyors fűtés
ország: Lengyelország
Átlagos ár: 23 690 dörzsölje.
Értékelés (2019): 4.8

A Hansa BHI68611 egyedülálló tulajdonságai miatt helyet szerzett a rangsorban, ami nagyban leegyszerűsíti mind a napi főzést, mind az ünnepi asztal létrehozását. A fő "chip" az automatikus érzékelők beépített edényei. A főzőlap megérti, hogy van valami, és ellenőrzi, hogy az edények és edények alkalmasak-e az indukcióra. Érdemes megjegyezni, hogy az égők 30% -kal növelik a fűtést, és az időzítő megmenti az ételeket. Az utóbbit mindegyik zónára külön, és azonnal a panelre telepítik.

A főzőlapok kombinálásának érdekes előnyei közé tartozik. Ez különösen akkor hasznos, ha a nagy edények nem illeszkednek a kívánt területre. Egy vagy több égő kényelmes irányítását a felhasználók fontos előnynek tartják. A főzőlap alapja a német üvegkerámia SchottCeran, amely nem fél a karcolásoktól, a hőmérséklet-változásoktól, a sokkoktól. A modern design és az elegáns szín bármilyen konyhába illeszkedik.

2 Zanussi ZEI 5680 FB


Az edények jelenlétének felismerésére szolgáló panel
ország: Olaszország (gyártott Kínában)
Átlagos ár: 20 000 dörzsölje.
Értékelés (2019): 4.8

Ez az indukciós modell teljes mértékben összhangban van a modern elképzelésekkel a beágyazott berendezés ideális funkcionalitásáról. A gyártó számos "kis dolgot" adott, amelyek a sütést kényelmesen és gyorsan elvégzik. A 4 égő közül kettő a kettős áramkörhöz tartozik, ami tovább gyorsítja a munkafolyamatot. Az érintőgombos kezelőpanel a jobb oldalon található elülső részen található, így nagyon könnyű az égők fűtésének mértékét szabályozni. Szükség esetén használhatja a zár gombját. A szenzorok kiváló érzékenységének nevezett előnyök közé tartoznak a válaszok a nedves kézzel való érintkezés után is. Ez megkülönbözteti az ellenőrzési rendszert a többi márka technológiájától.

Az üveg üvegkerámia bevonata megfelelő minőségű, ellenáll a hosszú távú mechanikai terheléseknek, nem melegszik fel. A védő leállítás megakadályozása megőrzi az idő előtti elhasználódást, az eredeti megjelenés elvesztését. A tartályok és a maradékhőmérséklet érzékelésére szolgáló érzékelők csak néhány pozitív értékelést adnak. A mínuszok közül a mellékelt égők enyhe zaját, a különleges ételek használatának szükségességét, nem tudod azonnal bekapcsolni az összes égőt, nincs időzítő.

1 Gorenje IT 612 SY2W


Megbízható gyermekvédelem
ország: Szlovénia
Átlagos ár: 25 500 dörzsölje.
Értékelés (2019): 4.9

Egy jól ismert cég eredeti tervezési megoldást kínál, a stílus finomítása és a családtagok biztonságának növelése. Az önálló telepítés indukciós modellje üveg-kerámiából készül, amely kiváló minőségű, repedések nélkül ellenáll a működési módnak még teljes teljesítmény mellett is. És egyébként elérte a 7,1 kW-ot. Mind a 4 gyűrű mérettől függetlenül percek alatt képes bármilyen térfogat tartalmának forralására. Nem számít, milyen anyagból a edények és edények. A főzőlap stílusos fehér színét nem minden potenciális vevő határozza meg, de a berendezés tulajdonosai feljegyzik a karbantartás egyszerűségét.

Az érintőgomb vezérlőegysége a panel elején található, a zár gomb tökéletesen védi a felesleges gyerekes figyelmet és a véletlen beállításokat. A modell további pluszja a védő leállítás, mivel az opciónak köszönhetően a tartályok kiömlött tartalma nem ég, a túlmelegedés vagy a rövidzárlat kockázata is kizárásra kerül. Pozitív értékelésükben a tulajdonosok olyan kétségtelen előnyökre mutatnak, mint az összes égő időzítője, ami a visszamaradó hő jelzése. A negatív okozza a fém határoló doboz hiányát.


Legjobb elektromos főzőlapok

Az elektromos főzőlapok sokkal reprezentatívabbak, mint a gáz, és elengedhetetlenek a konyhához, az egyedi mérések alapján. Ezen eszközök segítségével lehetséges a repedések elkerülése, ami azt jelenti, hogy az idegen törmelék nem halmozódik fel az ízületekben. Fő előnyük, hogy a központi gázvezeték nélküli apartmanokban és házakban egy főzőlapot telepítenek.

3 Kuppersberg FT6VS16


Az egyes égők egyedi időzítője
ország: Németország (Olaszországban és Franciaországban gyártott)
Átlagos ár: 27 000 dörzsölje.
Értékelés (2019): 4.5

A főzőlap egyik jellemzője az egyes égők egyéni időzítőjének jelenléte, ami megkönnyíti a használatát, kényelmesvé teszi a készülék munkáját. Egy másik fontos előny az átmérőjű tágulási zónák, a gyermekvédelem, az érzékelők és a panelzárás. A vásárlók is megerősítik a felület tisztítását és az égők magas fűtési sebességét. A hiányosságok között jelezzük, hogy a hűtés lassan hűl, különösen a hosszabb használat után, valamint a panel azon részeinek megnövekedett hőmérséklete, amelyek közvetlenül a fűtési zónák mellett vannak. Az érzékelők 2-3 év múlva történő reagálása romolhat.

2 MAUNFELD MVCE 59.4HL.1SM1DZT BK


Hasznos eszköz ovális fűtési zónával
ország: Egyesült Királyság (Lengyelországban, Franciaországban, Olaszországban, Törökországban és Kínában)
Átlagos ár: 27 000 dörzsölje.
Értékelés (2019): 4.8

Egy kevéssé ismert márka, a felhasználók meglepetésére, sikerrel jött létre a pozitív oldalon a vevők között.

Így a felülvizsgálatok során, mint megkülönböztető jellegzetesség, a termék többfunkciós funkcióját a leggyakrabban jelzik: az égők kikapcsolásának lehetősége a nagyobb biztonság érdekében, a maradékhő indikátor jelenléte és egy független berendezés.

A négy kerámia égő külön figyelmet érdemel, amelyek mindegyike egy további fűtőelemmel rendelkezik a gyorsabb működés érdekében. Továbbá az egyik égő kettős áramkör, és egy másik ovális fűtési zóna. Ez az elrendezés nem hagyja közömbösnek a háziasszonyokat, így az ételeket hatalmas üstben vagy hosszúkás utyatnitsah-ban lehet főzni.


1 LEX EVH 640 BL


A legjobb funkcionalitás
ország: Oroszország (Olaszországban, Kínában, Lengyelországban gyártva)
Átlagos ár: 11 500 dörzsölje.
Értékelés (2019): 4.9

Azok számára, akik egy elektromos főzőlapról álmodnak, ahol minden műszaki megoldás a lehető legegyensúlyozottabb, ez a legjobb megoldás. 56x49x44 cm-es szerelési méretekkel a készülék súlya mindössze 8,5 kg. Ez a paraméter lehetővé teszi, hogy a berendezéseket még a könnyű bútortervezésben is elhelyezhesse. A termék teljesítménye 6 kW, eléggé elegendő a 4 db két átmérőjű, 16,5 és 20 cm-es égő teljes működtetéséhez.

Az üveg-kerámia bevonat tartós, nem jelent semmit, hogy a cég 36,6 hónapos garanciát vállal a berendezésekre. Az érintésvezérlő egység kényelmesen helyezkedik el, hibamentesen működik, a fűtés könnyen szabályozható. Különleges érdeklődésre számot tartó funkcionalitásból egy sor hasznos opció áll rendelkezésre - kikapcsolt állapotban kikapcsolva, túlmelegedés elleni védelem, zárolási beállítások, maradék hő jelzése. Amint a felhasználók véleménye szerint a biztonsági modell magas szinten van. A működés közbeni idegen zaj nem figyelhető meg. Az égők időzítője lehetővé teszi a főzés teljes folyamatának egyszerűsítését.

Top Combo főzőlapok

A kombinált főzőlapok előnye, hogy kombinálhatják a különböző típusú felületek funkcióit: gáz, elektromos és indukciós. Néhány modell grillel, olajsütővel és más modulokkal is felszerelhető. Sokoldalúság - az ilyen panelek legfőbb előnye. Például a gáz- és elektromos felületek kombinációja egyfelől felgyorsítja az ételek elkészítését, másrészt a villamos energia megtakarítását, és ne aggódjon a tűzhely funkcionalitása miatt áramkimaradás esetén.

3 ILVE H39BCNVAnt / WH


Főzőlap grillel
ország: Olaszország
Átlagos ár: 78 000 dörzsölés.
Értékelés (2019): 4.6

Ez az önálló telepítésű konyhai eszköz a grillben lévő ételek kedvelőinek nagyobb igényét szolgálja. A 90x52 cm-es méret, amely egy ilyen funkcionálishoz viszonylag kompakt, az eszköz jól illeszkedik az asztalok és talapzatok munkafelületeibe. A tulajdonosok eltérő módon kapcsolódnak a főzőlap zománcozott bevonatához, de a munkapotenciál kétségtelenül csak magas jeleket érdemel. A kialakítás 5 cserélhető égővel van ellátva, amelyek közül négy gáz és egy elektromos grill, láva kövekkel. A gyorsított előkészítéshez az égő mérete (12 cm) fel van szerelve a Triple Crown rendszerrel.

Az automatikus gyújtás segítségével a gázvezérlő opció könnyen kezelhető és biztonságos. A legnagyobb grill főzőlap közepén van, lehetővé téve, hogy a többit egyszerre használja. A szekcionált égők öntöttvas ráccsal vannak ellátva. A mechanikus vezérlőegység függőleges helyzetben van a jobb oldalon, ami ebben az esetben meglehetősen indokolt.

2 MAUNFELD MEHS 64 98S


A legösszetettebb design
ország: Nagy-Britannia
Átlagos ár: 14 500 dörzsölje.
Értékelés (2019): 4.6

A készülék a kiskereskedelmi láncok széles körű képviselete, a jó funkcionalitás miatt szerepel a minősítésben. Első ránézésre a láthatatlan külső főzőlapot a design sokoldalúsága jellemzi. Természetesen a tervezői bútorokkal berendezett luxus konyhákban nem fog kinézni, de nagyon alkalmas a minimalista fejhallgatókra. Elég kevés vásárló szerez ilyen modellt a vidéki házak számára. A rozsdamentes acél tok jól ellenáll a nedvesség behatolásának, a hőmérsékletcsökkenésnek és a felületre ütő edényeknek.

4 égő, gáz- és elektromos égők páronként függőlegesen vannak elrendezve. Könnyen bekapcsolhatók és a gombok elforgatásával állíthatók be. A kapcsolók egyetlen hátránya, hogy egyes tulajdonosok szerint a szerkezet jobb oldalán helyezkednek el, valamint a műanyag használata anyagként, amely az égők hosszabb működése közben felmelegszik. A hasznos tulajdonságokból meg kell jegyezni az automatikus elektromos gyújtás, gázszabályozás meglétét.


1 Hansa BHMI61414030


A legjobb eszköz Hi-Light égőkkel
ország: Lengyelország
Átlagos ár: 24 000 dörzsölés.
Értékelés (2019): 4.8

BHMI61414030-as modell a Hansa cégtől - elegáns felületű, üveg-kerámia bevonattal. Az égők optimális kombinációja - 2 gáz és 2 elektromos, amelyek szalagfűtőelemekkel (Hi-Light jelzéssel) rendelkeznek, ami drasztikusan növeli teljesítményüket. A munka iránti hajlandóság azonnal és a hűtés is elérhető. A gázégőknek biztonsági és elektromos gyújtási lehetőségei vannak.Az üveg-kerámia felület könnyen tisztítható a szennyeződésektől, Pemolux mosószerrel és speciális üvegkaparóval éghető.

A modell hátrányai, egyes felhasználók a gázkapcsolók szorosságának hiányát tulajdonítják, ami miatt nedvesség keletkezhet. Ritkán ez az elektromos gyújtás károsodásához vezet. Ezenkívül nincs maradványhőérzékelő, amely az égési sérülések fokozására szolgál.


Top 2 főzőlap

A főzőlapok ezen kategóriája a felhasználóknál valamivel kevésbé igényes, mint a 4-gyűrűs társaik, de széles körben képviselik mind a népszerű, mind a kevésbé ismert márkák. Ez a legjobb megoldás a kis konyhák számára. Eközben néhány kompakt modell olyan stílusosnak tűnik, hogy kiváló formatervezési megoldás, amely már megkapta a saját nevét - „Domino”.

3 Weissgauff HV 312 B


A hőmérsékleti feltételek széles skálája
ország: Németország
Átlagos ár: 6 000 dörzsölés.
Értékelés (2019): 4.6

Ez a kompakt konyhai kiegészítők kompatibilisek a gyártó más típusainak paneljeivel, ezért a tulajdonosok önállóan összeállíthatják az egyéni igényeknek megfelelő változatot. A Domino modell azonban leggyakrabban további szerkezeti elemek nélkül van felszerelve. A telepítés a vélemények szerint kérdéseket vet fel a tápkábel elhelyezésével és az összes szükséges rögzítőelem hiányával a készletben. Az elektromos termék teste Vitro üvegkerámiából készül, mindkét égő hosszabb működésével, felülete fűtött, ami negatív érzéseket okoz. Hi Light égők 9 üzemmódban működnek. Az egyik egy kettős áramkör, amely lehetővé teszi a gomb megnyomását, hogy a hőterületet egy nagy edény alatt bővítse.

Az érintésvezérlést könnyű érintéssel végzik el, általában nincs probléma. A védelmi leállítás lehetőségei, a visszamaradó hő jelzése, a blokkolás jelen vannak és a modell előnyei közé tartoznak. Egy időzítő is rendelkezésre áll, akár 99 percig, és minden egyes író számára beállíthatja saját üzemmódját. A hangjelzés és az automatikus kikapcsolás gondoskodik arról, hogy az edény ne égjen, és időben szolgáljon.

2 LEX EVH 320 BL


A hazai 2-gyűrűs főzőlap legjobbja
ország: Oroszország (Lengyelországban, Kínában, Olaszországban)
Átlagos ár: 6 500 dörzsölje.
Értékelés (2019): 4.7

Az elektromos Domino főzőlap egy vonzó dizájnnal rendelkező hazai cégtől eltér. Az üveg-kerámia bevonat a vélemények szerint nem okoz panaszt, tartós és könnyen tisztítható.Mindkét égőt az elv szerint tervezték Hi Light, belül van egy további fűtőelem az operatív munkához. Az előnyök listája a sütőtől független telepítési és érintő kapcsolók.A maradékhő-jelzőnek köszönhetően nem lehet félni az égésektől, mivel a készülék tájékoztatja Önt a hőmérsékleti viszonyokról. A panelzár gomb megakadályozza a véletlen be- és kikapcsolást, a beállítások visszaállítását.


1 Samsung CTR432NB02


A "Domino" leghatékonyabb főzési felület
ország: Dél-Korea (gyártott Kínában és Thaiföldön)
Átlagos ár: 14 000 dörzsölje.
Értékelés (2019): 4.9

A Samsung CTR432NB02 a Domino formátum legnépszerűbb főzési felülete. Az ilyen típusú panelek 1-2 gyűrűből állnak, és kombinálhatók más, 500x300 mm méretű szabványos szerkezetekkel. Például három munkadarabot lehet összeállítani egy munkafelületen: gáz, elektromos és grillező, mélysütők, teplan-yaks stb. Ez nagyon kényelmes, mivel minden háziasszony összeállíthatja saját egyedi munkafelületét, amely kielégíti kulináris igényeit.

A Samsung CTR432NB02 fő előnyei ésszerű ár és optimális funkcionalitás a szegmensben. A felhasználók megjegyzik, hogy az automatikus kikapcsolás időzítője előnyös, a panel egy bizonyos idő elteltével kikapcsol. A vezérlés itt érzékszervi, rendkívül érthető és kényelmes. Van egy maradékhőmérséklet jelző: amíg a felület nem hűl le a biztonságos hőmérsékletre, a „H” betű ég. Így a fogyasztó az égési sérülések ellen is védett.


Hogyan válasszuk ki a főzőlapot?

Milyen paraméterek és jellemzők a legfontosabbak a főzőlap kiválasztásakor?

Panel típusa

A főzőlapok két fő típusa van: gáz és elektromos. Van egy kombinált típus is, amely gáz- és elektromos égőkkel is rendelkezik.

A gázpanelek a leggazdaságosabbak és az elektromos modelleknél alacsonyabbak. A gázfogyasztás nem hasonlítható össze a villamos energia költségével. Innentől kezdve egyszerre több mínusz követ. A gázpanelek csak akkor helyezhetők el, ha lehetséges a fő gáz csatlakoztatása. Természetesen használhat gázpalackokat, de ebben az esetben a költségek többször is növekednek. A második pont a biztonság. A gáz gáz, szivárgása veszélyes az emberi egészségre, ezért a főzőlap telepítését szakembernek kell elvégeznie. És persze, ne felejtsük el a kipufogógáz jelenlétét, hogy megszüntessék a szén-dioxidot.

Az elektromos főzőlapok technológiai, biztonságosabb, esztétikusabbak, érintőgombokkal rendelkeznek és jól illeszkednek a konyhai kialakításba. Ezek telepíthetők minden olyan helyen, ahol áram van. De a fő hátrányuk a későbbi magas energiaköltségek. Emellett az indukciós főzőlapokkal ellátott elektromos panelek többsége öntöttvasból vagy zománcozott acélból készült speciális ételek kiválasztását igényli.

Panel anyag

A főzőlapnak öt fő típusa van: zománc, öntöttvas, rozsdamentes acél, üveg-kerámia és edzett üveg. A legtöbb költségvetés zománcozott és öntöttvas felület. Ezek olcsó és tartósak, de nehezen tisztíthatók a zsírcseppektől. Öntöttvas jobban ellenáll a sérüléseknek, amit nem lehet a zománcról mondani - a karcolások idővel megjelenhetnek.

Tartós a rozsdamentes acél munkafelülete. Ezek nem viselnek kopást, ütésállóak, de a felhasználó ujjain lévő foltok a felületen maradnak. Speciális folyadékokat használnak a tisztításhoz.

Az edzett üveg könnyebb mosni, de egy ilyen anyag felülete nem erős. A legtöbb esztétikus és praktikus az üveg-kerámia felületek. Kényelmes tisztítani, erősebbek, mint az edzett üveg, és nagyon szépek, de a magas költségek hiánya.

Rács típus

A gázpanel kiválasztásakor érdemes megnézni, hogy milyen típusú rács található az edényeken. A rács lehet vas és acél (zománc). Az öntöttvas előnyei a kopásállóságban: az ilyen rács nem ég, és sok év múlva sem veszíti el a megjelenését. De a vas hiánya a törékenységben - a rács egy erős ütés után eltörhet, például ha nehéz ételeket esnek le.

Az acél zománcozott bevonatú grill nagyon erős és olcsóbb. Nem fél a fújásoktól, könnyen tisztítható, de a zománc fő hátránya az, hogy idővel ég.

Az elektromos gyújtásgáz-panel típusa

Az elektromos gyújtás mechanikus és automatikus lehet. A mechanikus gyújtástípus elavultnak tekinthető, de olcsóbb is. Működésének alapelve, hogy a kapcsoló elforgatása után nyomja meg a további gombokat. Automatikusan a gyújtás közvetlenül a kapcsoló bekapcsolása után történik, további gombok használata nélkül. Ez egy kényelmesebb megoldás, mivel a gyújtást egy kézzel végezzük.

Névleges teljesítmény (kw)

Ez a paraméter akkor fontos, ha elektromos főzőlapot vásárol. A hatékonyság közvetlenül függ a teljesítménytől - minél magasabb a panel névleges teljesítménye, annál több energiát fogyaszt. Innen kétféle elektromos panelt lehet megkülönböztetni: nagy teljesítményű modellek (7 - 7,8 kW) és kis teljesítményű modellek (gazdaságos, akár 3,7 kW).

Népszerű szavazás - ki a legjobb főzőlapgyártó?
Mi szavazunk!
Összesen szavazott: 283
Figyelem! A fenti információk nem szolgálnak a vásárláshoz. Minden tanácsért forduljon a szakértőkhöz!

Megjegyzés hozzáadása

  • bowtiemosolynevetőpírsmileynyugodtönelégült mosoly
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyeskipirultmegkönnyebbültelégedettvigyorog
   Rákacsintásstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesvigyorgócsókolózásstuck_out_tonguealvás
   aggódókomorelkínzottopen_mouthgrimaszokzavarosfojtott
   kifejezéstelenunottsweat_smileizzadságdisappointed_relievedfáradttöprengő
   csalódottátkozottfélelmetescold_sweatkitartkiáltászokogás
   örömdöbbentsikolytired_facemérgesharagdiadal
   álmosyummaszknapszemüvegdizzy_facemanósmiling_imp
   neutral_faceno_mouthártatlan
4 megjegyzések
 1. Eugene
  meglepődött, hogy a forrópontok sehol nem villantak ki, de van egy kiegyensúlyozás. Azt hittem, a csúcs pontosan meg fog

  Eugene,
  - gondoltam
 2. Philip
  Az Indesit-et már sok éve a konyhában, mindenki boldog
 3. Alina
  Nos, igen, és én indizit .. Egy jó főzőlap, de a pénzemért - és általában kiváló.
 4. Tatiana
  Nos, igen, Hotpoint itt is lehetett volna. Nagyon hideg főzőlapjuk van, de nem emlékszem őszintén rossz modellekre.

értékelés

Hogyan válasszuk ki

vélemények