10 legjobb parkettacélgyártó

hely

név

Jellemzők értékelése

A legjobb szegmensek a költségvetési szegmensben

1 EUROTEX A parketta lakk széles választéka
2 TEX A legnépszerűbb hazai lakk
3 VGT Teljes mértékben alkalmazkodik az orosz viszonyokhoz
4 Lakra Legjobb ár
5 Veres Az ár és a minőség optimális kombinációja

A középső és prémium kategóriás legjobb parkettafestékek

1 Tikkurila A leginkább környezetbarát parketta lakk
2 díszszemle Az ár, a minőség és a környezetbarát termékek optimális kombinációja
3 Dulux Hagyományos minőség
4 Marshall A leggazdaságosabb költség
5 Loba Legjobb minőség

A nappaliban az egyik legnépszerűbb padlóburkolat a parketta. A rövid deszkákat egy kényelmes parketta váltotta fel a telepítés és használat során. A természetes fából készült termékeknek gondoskodniuk kell a tulajdonosoktól. Az első lépés a fa megvédése a nedvesség és a káros mikroorganizmusok behatolásától. Ehhez a parkettát olajjal átitatják, vagy lakkkal kezelik. Mindegyik feldolgozási módnak van saját trombitája, ebben az áttekintésben a legkedveltebb parkettlakkokat tekintjük Oroszországban. És különböznek egymástól és számos fontos műszaki jellemzőtől.

 • A parketta lakkai közül a leginkább elérhető alkid- vagy alkid-uretán készítmények. Ezek szerves polimerek keverékei egy sor adalékanyaggal. Az oldószer szerepét ebben a lakkban lenmagolaj, növényi olajok vagy zsírsavak játszanak. Siccativa vagy uretán kerül bevezetésre a száradási idő csökkentése érdekében, a pigmentek és adalékanyagok pedig hozzáadódnak a burkoló képesség javításához. Az alkid lakkok minden réteg alapos szárítását igénylik, veszélyesek az egészségre, és a szag hosszú ideig maradhat a szobában.
 • Az egykomponensű akril lakkok szintetikus gyantákon alapulnak. Oldószerként vizet használunk. A kapott emulzió tejfehér színű, halvány szagú. Szárítás után a helyiség jól szellőző. Az akril kompozíciók biztonságosak az emberi egészségre, közülük sokan gyermek- és egészségügyi intézményekben használhatók. A mínuszok közül érdemes megjegyezni az alkalmazás összetettségét.
 • Az akril-uretán és a poliuretán lakkok lehetővé teszik egy jobb szilárdságú védőfólia létrehozását. Eladáskor egykomponensű és kétkomponensű kompozíciók vannak. A vízi lakkok könnyebben használhatók, mint a vízmentes termékek, amelyek speciális oldószerekkel vannak felszerelve. A poliuretán alapú lakkok környezetbarátak és tartósak. Azonban magas áruk és erős kötési képességük van.

Felülvizsgálatunkban szerepelnek az orosz piacon széles körben képviselt parketta lakkok legjobb gyártói. A minősítés összeállításakor a következő kritériumokat vették figyelembe:

 • ár;
 • környezetbarát;
 • tartósság;
 • szakértői következtetések;
 • vásárlói vélemények.

A legjobb szegmensek a költségvetési szegmensben

A költségvetési szegmensben a parketta lakkok megfelelő mintái voltak, amelyek jó kopásállósággal és környezetbarátak. A bevonat minősége érdekében fontos, hogy szigorúan kövesse a gyártó ajánlásait.

5 Veres


Az ár és a minőség optimális kombinációja
ország: Oroszország (gyártott Szerbiában)
Értékelés (2019): 4.6

Oroszország és Szerbia közös fejlesztésű lakkai kiváló minőségűek, egyedi, modern technológiákon alapulnak. A termelést jól felszerelt termelési területeken végzik, ami garantálja a következetesen magas minőséget. Az egykomponensű parketta lakkok ideálisak fafeldolgozásra. A gyártó háromféle - matt, fényes és félfényes lakkot kínál.

A felhasználó visszajelzése szerint a megfizethető ár ellenére a lakk nagyon jó. Könnyen alkalmazható, sima, rugalmas bevonatot képez, amely nem reped, amikor megszárad.A kész bevonat tökéletesen hangsúlyozza a fa szépségét, ellenáll a mechanikai sérüléseknek, a nedvességnek és a háztartási tisztítószereknek. A lakk bevonat a gyártó alkalmazási és üzemeltetési technológiájára vonatkozó ajánlásaitól függően legfeljebb hét évig tarthat. Sok vásárló úgy véli, hogy a Veres lakkok a megfizethető árak és a kiváló minőség optimális kombinációja.


4 Lakra


Legjobb ár
ország: Oroszország
Értékelés (2019): 4.7

A Lacra hazai cég a parkettás lakkok széles skáláját gyártja. A cég katalógusában megtalálhatók a hagyományos PF, NC és a modern akril vízalapú termékek is. A színezett víz-diszperziós lakk UV védelemmel rendelkezik, amely lehetővé teszi a parketta élettartamának növelését. A cég termékei a megfizethető ár és a szaghiány miatt jelentősek. A tökéletes lefedettség eléréséhez kövesse a gyártó egyszerű ajánlásait. Például 20-30 percenként keverjük össze a kompozíciót a folyamatban. Ne alkalmazza a lakkot 12 ° C alatti hőmérsékleten.

A lakossági fogyasztók a Lakra parketta lakkok ilyen tulajdonságait kiegészítik, mint a szag hiánya, elfogadható áron, a rétegek gyors száradása, az UV sugárzás ellenállása. A termékek hátrányai közé tartozik a ragadósság, amely hosszú ideig fennmarad.

3 VGT


Teljes mértékben alkalmazkodik az orosz viszonyokhoz
ország: Oroszország
Értékelés (2019): 4.8

1992 óta az orosz VGT cég festéket és lakkot gyárt. Ma, a két gyártóhely mellett, a vállalatnak saját kutatóközpontja és közlekedési szolgáltatása is van. Ennek köszönhetően a festékek és lakkok az ország egész területén megvalósulnak, alkalmazkodnak a különböző éghajlati övezetekhez. A sorban VGT és parketta lakkok találhatók. Akril alapúak, és nem csak a padlóra, hanem a fából készült bútorokra is alkalmazhatók. A szárított lakk vékony fóliát képez, amely nagyon ellenáll a kopásnak. A termék halvány szaga van, amely gyorsan kiszárad, amikor megszárad. A parketta tejfehér színe pedig színtelen rétegré válik.

A felhasználói visszajelzések alapján számos előnye van a VGT padlóburkolatoknak. Alacsony költség, tartósság és szaghiány. A mínuszok hosszú száradást és tapadást mutatnak.

2 TEX


A legnépszerűbb hazai lakk
ország: Oroszország
Értékelés (2019): 4.9

Hazánkban a legnépszerűbb a parkettfesték TEKS cég. A márka az LLC Tikkurila szerves része, a termelési létesítmények Szentpéterváron találhatók. Különösen a festékek sorában a parkettás padlón van egy „TEX Profi” lakk. Magas kopásállóságú, egységes szerkezetű, ellenáll a víz és a háztartási tisztítószerek időszakos érintkezésének. A lakk akril alapú, vízzel hígítható az alkalmazás előkészítése során. A parketta felületén gőzáteresztő film képződik, amelynek köszönhetően a fa lélegezhet.

A felülvizsgálatokban a fogyasztók a TEX Profi lakk ilyen előnyeit mutatják, mint a rendelkezésre állás, a kereskedelmi hálózat széles körű elosztása, a könnyű használat. Ennek a terméknek a hátrányai, egyes fogyasztók állandó szagot, nem elég sima réteg kialakulását tekintik.

A lefedettség típusa

előnyök

hiányosságokat

lakk

+ nedvességállóság

+ tartósság

+ az ellátás egyszerűsége

+ egy kis terület helyreállításának lehetősége

+ gazdag matt és fényes bevonatok

- a védőréteg repedése

- nem alkalmas meleg és nedves körülmények között

Az olaj

+ parketta természetes megjelenése

+ ökológiai bevonat

+ hosszú élettartam

+ hosszú távú védelem a nedvességtől

+ nagy kopásállóság

+ a biztonsági frissítés egyszerűsége

- gondossággal járó nehézségek

- a tisztaság érdekében gyakori tisztításra van szükség

- gondos működés szükséges


1 EUROTEX


A parketta lakk széles választéka
ország: Oroszország
Értékelés (2019): 5.0

Az EUROTEX az orosz cég "Rogneda" egyik védjegye. A cég több mint 20 éve sikeresen működik a festék- és lakkpiacon. A katalógusban széles körben bemutatják a parkettát. Mindegyik megfelel a minőségi és ökológiai követelményeknek.A legkedveltebb és gazdaságosabb megoldás az EUROTEX® Premium. Erősségei szakértők szerint a tartósság, a nagy szilárdság és a gyors szárítás. Gyermekszobákban a legjobb megoldás az EUROTEX® padlóburkolat - ECO használata. Ez drágább, de szerves oldószerek hozzáadása nélkül készült. Ezért a lakknak nincs éles illata. Nedves helyiségekben a vállalat EUROTEX® jachtlakkával rendelkezik. Ezzel védheti a parkettát a nedvességtől a teraszon.

A felhasználók simogatják az EUROTEX-et. Megfizethető áron és pozitív tulajdonságokkal rendelkeznek. A mínuszok közül a fogyasztóknál nagyobb a fogyasztás.


A középső és prémium kategóriás legjobb parkettafestékek

A drága lakkok csak első pillantásra tűnnek a pénzkárnak. Az ingatlanok sok évig tartó megőrzése miatt az ingatlan tulajdonosok megőrzik a ritka padló megújulását.

5 Loba


Legjobb minőség
ország: Németország
Értékelés (2019): 4.6

Ennek a gyártónak a lakkai csak egy okból - a magas költségek miatt - nem elégségesek. De azok a felhasználók, akik mégis úgy döntöttek, hogy drága festékeket és lakkokat vásárolnak a német márkából, teljesen örülnek belőle. Ellentétben Oroszországgal, Európában a márka nagyon népszerű, elsősorban az innovatív technológiák folyamatos bevezetése miatt. Minden parketta vegyi anyag, beleértve a lakkokat, környezetbarát és biztonságos.

A német gyártású vízalapú lakkokat a felhasználók úgy vélik, hogy drágák, hogy a legjobb minőségben legyenek. A saját belátása szerint kiválaszthat egy fényes, matt vagy félmatt opciót. Az üzletek egykomponensű és kétkomponensű lakkokat értékesítenek. Az első népszerűbb, mert előkészítés nélkül használatra készek.

4 Marshall


A leggazdaságosabb költség
ország: Törökország
Értékelés (2019): 4.7

A Marshall festék- és lakktermékeket több mint 50 éve gyártják. Oroszországban több mint 20 évvel ezelőtt elterjedt. Ez idő alatt a gyártó festékei és festékei kiváló hírnévre tett szert. A szakmai kategóriába tartoznak, de nemcsak az építők, hanem a közönséges felhasználók körében is keresletet igényelnek. Az alkid-uretán egykomponensű lakk nagyon könnyen és egyenletesen oszlik el a felületen, tökéletesen sima és sima bevonatot képez, ellenáll a karcolásoknak és egyéb mechanikai sérüléseknek. A felhasználók választéka félig matt, matt és fényes lakkok.

A cég lakkairól szóló vélemények kiválóak. A felhasználók elégedettek az alkalmazás egyszerűségével, a lakk rövid száradási idejével, vonzó dekoratív megjelenésével. De a fő jellemzője, hogy megjegyzik, a minimális költség, ami a vállalat termékeit nem olyan drága.

3 Dulux


Hagyományos minőség
ország: Anglia (Oroszországban gyártott)
Értékelés (2019): 4.8

A padlóburkolat készítésének angol hagyományai nemcsak generációról generációra kerülnek. A régi receptek ma már számos ország számára elérhetővé válnak, ahol a DULUX létrehozta termelési létesítményeit. A modern parketta lakk alkid-uretán alapon készül. Szárításkor egységes, lélegző bevonatot képez, amely a parketta számára a lehető leghosszabb élettartamot biztosítja. Ezért nem ajánlott a padlóra, ami állandóan stagnáló nedvesség. Kiváló eredményeket mutat be a lakk a mechanikai hatások vizsgálatában. Így a padlón 1 mm-es rétegvastagsággal 5 cm-es magasságból biztonságosan leeresztheti a nehéz tárgyakat, és a bevonat színe változatlan marad még nedvesség hatására is.

A felhasználók az értékelésben megosztják tapasztalataikat a DULUX parketta lakk használatával. Sokan közülük a száraz helyiségek legjobb padlójának tartják.A hátrányok közül csak a magas árat jegyezték fel.

2 díszszemle


Az ár, a minőség és a környezetbarát termékek optimális kombinációja
ország: Oroszország
Értékelés (2019): 4.9

A Parade (Parade) védjegyet a belföldi Lakra cég regisztrálja. Az építési termékek gazdag választékában megtalálhatók a parketta lakkok. A Parade L50 Aqua Parketta tökéletesen ötvözi az olyan tulajdonságokat, mint az ár és a környezetbarát. A lakk kiváló minőségű, egykomponensű akril-uretán alapú vizes emulzió. Szárítás után rugalmas és kopásálló réteg keletkezik, amely nem csak védő, hanem dekoratív tulajdonságokkal rendelkezik. A terméknek nincs éles szaga, elég gyorsan szárad, orvosi és gyermekgondozási létesítményekben való használatra alkalmas.

A Parade parketta lakói fogyasztói az ár és a környezetbarát minőség kiváló kombinációja. A formázott bevonat megtartja színét és ellenáll a mechanikai stressznek. Míg ez a lakk ritkán található a kereskedelmi hálózaton.

1 Tikkurila


A leginkább környezetbarát parketta lakk
ország: Finnország
Értékelés (2019): 5.0

A finn Tikkurila cég termékei jól ismertek a hazai fogyasztók számára. A festékek és lakkok egyik fontos jellemzője az emberek biztonsága. Ezért a lakóépületben, különösen a gyermekszobákban, a környezetbarát termékek használata szükséges. Az óvoda legjobb padlójának példája a Tikkurila Parketti Assa parketta lakk. Akril-uretán alapú, oldószerként vizet használnak. Az egykomponensű keveréket hengerként, kefével és spatulával lehet alkalmazni. A lakk gyorsan szárad, a következő réteget 1-3 óra múlva alkalmazza. 12 óra elteltével ajánlott a padlón járás.

Az értékelés során a hazai felhasználók a Tikkurila parketta lakk környezetbarát tulajdonságaira összpontosítanak. Ez halvány szagú, gyors száradási idő, állandó szín. Az egyetlen hátránya a magas ár.


Népszerű szavazás - ki a legjobb parketta gyártója?
Mi szavazunk!
Összesen szavazott: 79
Figyelem! A fenti információk nem szolgálnak a vásárláshoz. Minden tanácsért forduljon a szakértőkhöz!

Megjegyzés hozzáadása

  • bowtiemosolynevetőpírsmileynyugodtönelégült mosoly
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyeskipirultmegkönnyebbültelégedettvigyorog
   Rákacsintásstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesvigyorgócsókolózásstuck_out_tonguealvás
   aggódókomorelkínzottopen_mouthgrimaszokzavarosfojtott
   kifejezéstelenunottsweat_smileizzadságdisappointed_relievedfáradttöprengő
   csalódottátkozottfélelmetescold_sweatkitartkiáltászokogás
   örömdöbbentsikolytired_facemérgesharagdiadal
   álmosyummaszknapszemüvegdizzy_facemanósmiling_imp
   neutral_faceno_mouthártatlan

értékelés

Hogyan válasszuk ki

vélemények